Idelica home

Chris Van Tichelt

Leuvensesteenweg 389

3070   Kortenberg

02/306 01 33

BTW: BE 0896 340 673

Ontdek onze overheerlijke delicatessen Ontdek onze gamma geschenken, ideeŽn en interieurartikelen Ontdek onze verzorgings- en wellnessproducten

 

Idelicaís assortiment delicatessen

 

Frantoio di Sant'Agata d'Oneglia, fijnproevers weten waarom!

 

naar OVERZICHT PRODUCTEN

 

Wanneer een klein bedrijfje - noem het eerder een boerderijtje - de eer krijgt om 7 jaar na mekaar de eerste prijs te behalen op een internationale blindproefwedstrijd (meer dan 800 inzendingen) wilt dit toch wel iets betekenen.

Een familietraditie die loont!

 

Frantoio di Sant'Agata d'Oneglia blijft bewust een kleine firma, vele familieleden verkiezen de oude "op grootmoeders' wijze" traditie verder, eerder dan uit te breiden tot waarschijnlijk een groot fabriek.

Geen grote machines, geen loodsen vol met voorraad, wel productie "op maat" na bestelling, met liefde voor het product.

 

Bewijzen genoeg... ontdek hun volledige gamma in onze zaak.

Olijfolie en olijven blijven de hoofdzaak, maar daarnaast vind je verschillende aanverwante artikels, zoals:

  • pesto

  • tomatensausen

  • pasta's

  • tonijn

  • ansjovis

  • enz... te veel om op te noemen

Waarom "eerste koude persing" (bron: BioGezond, infoblad over Gezond Leven)

Weetjes over olijfolie, klik hier

Download volledige catalogus (PDF)

In de pers (Tavola)

In de pers (Chef)

 

Stuk voor stuk kwaliteitsproducten, met een hart voor het culinaire ItaliŽ.

Hieronder een overzicht, voor gedetailleerde info klik hier

 

Andere Italiaanse olijfoliŽn: - Mancino, Zuid-ItaliŽ (Puglia)

Frantoio Frantoio Frantoio

 

Klik om de foto te vergroten... MATERASSI
De Mela familie is bijzonder trots op deze brede terrassen, 250 meter boven de zeespiegel, bestaande uit voorheen onbebouwd land. Het is noch in een bijzonder zonnige ligging, noch in een plaats die is noodzakelijkerwijs ook geschikt voor de teelt van olijfbomen. Haar naam is afgeleid van het Latijnse woord "mat", wat grote hoogte betekent.
Klik om de foto te vergroten... GANDULLE
Dit is een ander gebied dat al vele jaren de kenmerken heeft van de productie van olijfolie uit Sant'Agata. Het gebied bestaat uit voorheen onbebouwd land op 300 meter boven de zeespiegel. Zijn naam is afgeleid van het Germaanse woord "Ganda", verwijzend naar onzekere en steenachtige grond.
       
Klik om de foto te vergroten... FRATTIN
Dit gebied is bijzonder gunstig gelegen, ook al is de wortel van het woord in het dialect, "Fratta", vaak gebruikt op de westkust van LiguriŽ, betekent "dik bos". Dus nogmaals bracht de olijfboom vitaliteit aan een arm en wild landschap. 
Klik om de foto te vergroten... TUALLI
Dit bos ligt op 200 meter boven de zeespiegel op een locatie die uiterst belangrijk is voor de teelt van olijven. Het heeft een mystieke naam die sporen heeft naar pre- Romeinse LiguriŽ. 
       
Klik om de foto te vergroten... LEAO
Dit bos ligt 280 meter boven de zeespiegel en heeft speciale kenmerken. Zijn naam is verbonden met het oud deelwoord van het Latijnse werkwoord "leare" wat betekent "te bevruchten". Het was in feite vanaf het begin duidelijk dat dit land het nodig had om goed te worden bevrucht dankzij de groei van de olijfboom. 
Klik om de foto te vergroten... ORMEI
Deze olijfgaard (350 meter boven zeeniveau) maakt deel uit van het land dat de Mela-familie kocht met de bedoeling van de uitbreiding van de productie en tegelijkertijd de uiteindelijke kwaliteit van het product te verbeteren. De term "Ormei"verwijst naar het maken van ruimte voor het planten van olijfbomen door het opruimen van het bos.
       
Klik om de foto te vergroten... FASCEI & MARTINE
This olive grove shows the intention of the Mela family to have land at different heights so as to pick the olives at different times and so vary the quality. In this case, the two regions of interest are called Fascei and Martine respectively. The first place name refers to terraced land, while the second has a special meaning for the Torria region: the patron saint of the village is Saint Martin. 
   

EEN BEETJE GESCHIEDENIS... meer dan 180 jaar geleden was er eens... 

 

De geschiedenis van de olijfoliemolen van Sant'Agata d'Oneglia en de familie Mela is onmiskenbaar verbonden met de geschiedenis van Taggiasche olijfbomen: een ras dat aan de westkust van Liguria werd geÔntroduceerd door benedictijner-monniken in 1600.

In 1827 begon de Mela familie - een van de oudste families in Sant'Agata d'Oneglia - zich te wijden aan de productie van extra vierge olijfolie, het persen van de zoete, smakelijke Taggiasche olijven met behulp van een kleine steenpers, en vooral vele grote fysieke inspanningen.

Tegenwoordig is dit type van de pers vervangen door nieuwe technologie en meer moderne productietechnieken, om op die manier de kwaliteit en de authenticiteit die klanten zoeken en waarderen te waarborgen.

Al vervingen meerdere moderne apparatuur de oude methoden van de productie, toch blijven de basis van de productie van olijfolie en de passie van de familie Mela ongewijzigd. Dit zijn de troeven die verantwoordelijk zijn voor het succes van de traditionele recepten van de molen en de extra vergine olijfolie.

 

De olijfbomen worden met de hand gesnoeid en geoogst. De kleine Taggiasche-olijven worden geplukt voor ze volledig rijp zijn, dezelfde dag nog gesorteerd en koud geperst met de grootst mogelijke precisie. Dit alles wordt gedaan om ​​aromatische, natuurzuivere olijfolie te creŽren, goed voor je lichaam en geest. De olijfolie wordt nooit gefilterd.

Deze specialiteiten zijn de eerste keuze van de koks van beroemde restaurants, evenals de meest veeleisende delicatessenwinkels die typische Ligurische smaken appreciŽren, in verre landen zoals BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. 

naar OVERZICHT PRODUCTEN

exclusieve import van:

Tenuta Viglione wijnen
Tenuta Viglione
Mancino olio
Mancino

 
Adelia 
Frantoio catalogus
Frantoio
Erbario catalogus
Erbario 
Amabiente catalogus
Amabiente

Mailen naar

Mail ons


 

Copyright © [2020] - Verkoopsvoorwaarden - Algemene voorwaarden voor verzending - Sitemap - Mailen naar idelica - Delicatessenmand bestellen?